Vecka 15

Barnet

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form.

 

Mamma

Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 till 50 procent.


 

Mina egna tankar


Nu när jag är i mitten av denna veckan så har jag mått bra, visserligen har jag mått bra i flera veckor. Det enda jag har råkat ut för överhuvudtaget är dispyter med tandborsten och tröttheten som har lagt sig. Men det enda denna veckan hitills har jag haft svårt att somna. Somnar först mitt i natten. Och kan vakna flera gånger av konstiga drömmar, vissa minns jag andra inte. 

 

Så här ser barnet ut i vecka 15! Själv avvaktar jag med att ta foton på min egna mage, men detta beror på att jag hade "ett par"extra kilon när jag blev gravid och ser bara tjock ut än så länge. Men gravidmagen den kommer ♥

 

 

Livet visar sig av sin rätta sida

Måndag, men min helg var superbra och trevlig, precis som det förutspåddes. Lördagen kom vi hem efter en utgång vid 01:30, vid den tiden var jag ganska trött. Igår åt vi middag hos svärmor och umgicks med svägerskan & Alfred ♥
 
Idag valde jag att börja köpa saker lite smått till bebisen, det som jag fastnade för och fick följa med hem efter en sväng hos bm blev det nedanför. Fick bokat tid för rutinultraljudet också om 4 veckor ♥ Nu ska jag äta lite lunch i värmen!
 
 

F.R.E.D.A.G

Äntligen helg igen! Det är vackert väder än och denna helgen bjuder oss på festligheter.
Igår fyllde min kära sambo år, men kvällen gick i trötthetens tecken och vi orkade inte göra mer än sitta och kolla på tv, idag blir det dock en helt oplanderad sväng till min kusin (vi skulle egentligen bara vart hemma men så ringde hon och ville ha sista minuten massage)
Imorgon är de festligheter, vi ska ha en liten fest för nära&kära för att fira min sambo ♥ Lite smörgåstårta, frozen cheesecake och en eventuell utgång på kvällen! Fast jag kommer få dricka alkoholfritt jag :-)
 
Köpte fina tulpaner till min sambo idag, men de vill inte riktigt tycka om livet.. 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype