Vecka 15

Barnet

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form.

 

Mamma

Det börjar synas mer att det är något på gång och många måste köpa större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 till 50 procent.


 

Mina egna tankar


Nu när jag är i mitten av denna veckan så har jag mått bra, visserligen har jag mått bra i flera veckor. Det enda jag har råkat ut för överhuvudtaget är dispyter med tandborsten och tröttheten som har lagt sig. Men det enda denna veckan hitills har jag haft svårt att somna. Somnar först mitt i natten. Och kan vakna flera gånger av konstiga drömmar, vissa minns jag andra inte. 

 

Så här ser barnet ut i vecka 15! Själv avvaktar jag med att ta foton på min egna mage, men detta beror på att jag hade "ett par"extra kilon när jag blev gravid och ser bara tjock ut än så länge. Men gravidmagen den kommer ♥

 

 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se

HannaVic logotype